Vizuelni vodič po deflaciji

(${titleEng})

Deflacija je, tako kot inflacija, kompliciran ekonomski pojav. Lahko pripelje do izredno negativnih ekonomskih učinkov in ustavi gospodarski razvoj v državi. Sedanja finančna kriza je spet vzbudila zanimanje javnosti za ta že pozabljen ekonomski pojav.

Poleg definicije deflacije smo se odločili, da vam predstavimo vizualni vodič po deflaciji. Čeprav v angleščini, vam vizualni vodič na enostaven način pomaga razumeti deflacijo in njene učinke. Vodič je povzet iz spletne strani Mint.com. Infografiko najdete tudi tukaj.

Lepo učenje!


Vizuelni vodič po deflaciji (Visual Guide to Deflation)

Know-how:

Pogoji:

Finančni slovar je ustvarjen z namenom informiranja in izobraževanja javnosti in ob tem spoštuje avtorske pravice. Pri vsebinah, katerih Financnislovar.com ni avtor, so viri informacij ustrezno navedeni. Če mislite, da Financnislovar.com na kakršen koli način krši avtorske pravice, prosimo da nas nemudoma kontaktirate.

Financnislovar.com ni namenjen finančnemu svetovanju in ne jamči za točnost svojih vsebin. Morebitna materialna škoda nastala zaradi informacij objavljenih na tej spletni strani ni in ne more biti naša odgovornost. Pred finančnim odločanjem priporočamo posvet s strokovnjaki. Več si lahko preberete v pravilih uporabe.