Datum objave dividende

(Dividend announcement date, Dividend declaration date)

Datum objave dividende je tisti datum na katerega uprava družbe, po potrditvi in izglasovanju predloga na skupščini, objavi naslednje izplačilo dividende. Objava dividende je ponavadi izdana kot izjava za javnost (press release) in vsebuje: podatke o višini dividende, presečni datum, ex-dividend datum (prvi trgovalni dan po upravičenju) ter datum plačila.

Datum objave dividende je zelo pomemben, ker na ta dan postane izplačilo dividende finančna obveznost družbe. Delničarji na ta dan v svojih računovodskih evidencah lahko dividendo zabeležijo kot terjatev do podjetja.

Know-how:

Pogoji:

Finančni slovar je ustvarjen z namenom informiranja in izobraževanja javnosti in ob tem spoštuje avtorske pravice. Pri vsebinah, katerih Financnislovar.com ni avtor, so viri informacij ustrezno navedeni. Če mislite, da Financnislovar.com na kakršen koli način krši avtorske pravice, prosimo da nas nemudoma kontaktirate.

Financnislovar.com ni namenjen finančnemu svetovanju in ne jamči za točnost svojih vsebin. Morebitna materialna škoda nastala zaradi informacij objavljenih na tej spletni strani ni in ne more biti naša odgovornost. Pred finančnim odločanjem priporočamo posvet s strokovnjaki. Več si lahko preberete v pravilih uporabe.