Denarna dividenda

(Cash dividend)

Denarna dividenda ni nič drugega kot dividenda, ki jo družba izplača v gotovini direktno na račun lastnika družbe. Denarna dividenda je najpogostejša oblika dividende. Tudi med vlagatelji je denarna dividenda najbolj priljubljena oblika naložbenega prihodka, saj pridobljeno dividendo lahko vlagatelj takoj reinvestira v druge naložbe.

V primeru pokojninskega sklada pa je denar pridobljen iz naslova dividend lahko uporabljen za izplačevanje pokojninskih rent. Zato so naložbe, ki prinašajo denarno dividendo, zaželena oblika investicij pri pokojninskih skladih.

Know-how:

Pogoji:

Finančni slovar je ustvarjen z namenom informiranja in izobraževanja javnosti in ob tem spoštuje avtorske pravice. Pri vsebinah, katerih Financnislovar.com ni avtor, so viri informacij ustrezno navedeni. Če mislite, da Financnislovar.com na kakršen koli način krši avtorske pravice, prosimo da nas nemudoma kontaktirate.

Financnislovar.com ni namenjen finančnemu svetovanju in ne jamči za točnost svojih vsebin. Morebitna materialna škoda nastala zaradi informacij objavljenih na tej spletni strani ni in ne more biti naša odgovornost. Pred finančnim odločanjem priporočamo posvet s strokovnjaki. Več si lahko preberete v pravilih uporabe.