Evroobmočje

(Eurozone)

Izraz evroobmočje se nanaša na geografsko območje držav v Evropi, ki so sprejele evro kot lastno valuto in izvajajo skupno monetarno politiko preko Evropske centralne banke (ECB). Vse države članice evroobmočja so hkrati članice Evropske unije. Pred sprejemom Eura morajo države izpolnjevati številne zahtevne makroekonomske, zakonodajne in druge pogoje. Zaradi skupne valute nadzor na bančnim sistemom, poleg lokalne centralne banke, izvaja tudi ECB.

Know-how:

Pogoji:

Finančni slovar je ustvarjen z namenom informiranja in izobraževanja javnosti in ob tem spoštuje avtorske pravice. Pri vsebinah, katerih Financnislovar.com ni avtor, so viri informacij ustrezno navedeni. Če mislite, da Financnislovar.com na kakršen koli način krši avtorske pravice, prosimo da nas nemudoma kontaktirate.

Financnislovar.com ni namenjen finančnemu svetovanju in ne jamči za točnost svojih vsebin. Morebitna materialna škoda nastala zaradi informacij objavljenih na tej spletni strani ni in ne more biti naša odgovornost. Pred finančnim odločanjem priporočamo posvet s strokovnjaki. Več si lahko preberete v pravilih uporabe.