Izguba iz poslovanja

(Operating loss, Loss Before Interest and Tax)

Izguba iz poslovanja ni nič drugega kot negativna razlika med poslovnimi prihodki in poslovnimi odhodki. Povedano drugače, izguba iz poslovanja nastane, ko so poslovni odhodki večji kot realizirani poslovni prihodki. Izguba iz poslovanja je pravzaprav nasprotje dobičku iz poslovanja (EBIT).

Če podjetje dela izgubo iz poslovanja, to lahko pomeni več stvari:

  • na trgu je povsem nekonkurenčno ter je prodaja izdelkov in storitev slaba
  • ima zastarelo tehnologijo in proizvodno linijo oziroma zastarela osnovna sredstva, s katerim proizvaja manj konkurenčne izdelke z visokimi stroški proizvodnje oziroma stroški dela
  • svojih stroškov ne obvladuje učinkovito
  • drugo

Know-how:

Pogoji:

Finančni slovar je ustvarjen z namenom informiranja in izobraževanja javnosti in ob tem spoštuje avtorske pravice. Pri vsebinah, katerih Financnislovar.com ni avtor, so viri informacij ustrezno navedeni. Če mislite, da Financnislovar.com na kakršen koli način krši avtorske pravice, prosimo da nas nemudoma kontaktirate.

Financnislovar.com ni namenjen finančnemu svetovanju in ne jamči za točnost svojih vsebin. Morebitna materialna škoda nastala zaradi informacij objavljenih na tej spletni strani ni in ne more biti naša odgovornost. Pred finančnim odločanjem priporočamo posvet s strokovnjaki. Več si lahko preberete v pravilih uporabe.