Vseživljenjsko zavarovanje

(Whole life insurance)

Vseživljenjsko zavarovanje je življenjsko zavarovanje za primer smrti do konca življenja. Pri tem zavarovanju se premija plačuje do konca življenja zavarovane osebe. Ob njeni smrti se upravičencu izplača zavarovalna vsota, ki je dogovorjena ob sklenitvi zavarovanja. S pogodbo vseživljenjskega zavarovanja je lahko zavarovana samo ena oseba.

Za sklenitev tega zavarovanja se lahko odločijo osebe, stare med 30 in 60 let.

Premij za vseživljenjsko zavarovanje ne bremeni davek od prometa zavarovalnih poslov. Izplačana zavarovalna vsota ne obremenjuje davčne osnove upravičenca.


Komu je to zavarovanje namenjeno?

Namenjeno je predvsem zaščiti družinskih članov ali drugih upravičencev, saj ti po smrti zavarovane osebe od zavarovalnice prejmejo dogovorjeno zavarovalno vsoto. Zavarovana oseba je torej zavarovana vse življenje, zavarovalna vsota pa se izplača v vsakem primeru.


Definicija je povzeta iz spletne strani Zavarovalnice Triglav.

Pogoji:

Finančni slovar je ustvarjen z namenom informiranja in izobraževanja javnosti in ob tem spoštuje avtorske pravice. Pri vsebinah, katerih Financnislovar.com ni avtor, so viri informacij ustrezno navedeni. Če mislite, da Financnislovar.com na kakršen koli način krši avtorske pravice, prosimo da nas nemudoma kontaktirate.

Financnislovar.com ni namenjen finančnemu svetovanju in ne jamči za točnost svojih vsebin. Morebitna materialna škoda nastala zaradi informacij objavljenih na tej spletni strani ni in ne more biti naša odgovornost. Pred finančnim odločanjem priporočamo posvet s strokovnjaki. Več si lahko preberete v pravilih uporabe.