Zakon o trgu finančnih instrumentov (ZTFI)

Zakon o trgu finančnih instrumentov ali ZTFI ureja pravila in pogoje vezane za izdajanje in trgovanje vrednostnih papirjev v Republiki Sloveniji. Hkrati zakon opredeli vse obveznosti glede razkritja informacij vezanih na vrednostne papirje s katerimi se trguje na urejenem in organiziranem trgu vrednostnih papirjev.

ZTFI pokriva tudi pogoje poslovanja za investicijska podjetja registrirana na področju RS ter tista, ki so registrirana v tujini in v Sloveniji izvajajo svoje storitve. S tem so zajeta tudi prepovedana ravnanja in zlorabe.

Nazadnje ZTFI opredeli tudi pravila delovanja in pristojnosti Agencije za trg vrednostnih papirjev.

Know-how:

Pogoji:

Finančni slovar je ustvarjen z namenom informiranja in izobraževanja javnosti in ob tem spoštuje avtorske pravice. Pri vsebinah, katerih Financnislovar.com ni avtor, so viri informacij ustrezno navedeni. Če mislite, da Financnislovar.com na kakršen koli način krši avtorske pravice, prosimo da nas nemudoma kontaktirate.

Financnislovar.com ni namenjen finančnemu svetovanju in ne jamči za točnost svojih vsebin. Morebitna materialna škoda nastala zaradi informacij objavljenih na tej spletni strani ni in ne more biti naša odgovornost. Pred finančnim odločanjem priporočamo posvet s strokovnjaki. Več si lahko preberete v pravilih uporabe.