Življenjsko zavarovanje

(Life insurance)

Življenjsko zavarovanje je pogodba med zavarovancem in zavarovalnico, s katero se zavarovalnica obveže izplačati dogovorjen znesek denarja (zavarovalna vsota) v primeru, da zavarovanec umre. Izplačani denarni znesek dobi upravičenec, ki ga je zavarovanec navedel v pogodbi. V zameno, zavarovanec zavarovalnici v predvidenem obdobju plača enkratno ali obročno (mesečno, četrtletno, polletno ali letno) zavarovalno premijo.

Življenjsko zavarovanje je finančni produkt katerega namen je omogočiti finančno pomoč družinskim članom, sorodnikom ali poslovnim partnerjem, ki nadživijo zavarovanca. Življenjska zavarovanja so smiselna takrat, ko so le-ti precej odvisni od prihodkov zavarovanca. Na ta način polica življenjska zavarovanja pomaga olajšati nastalo finančno breme in zagotavlja socialno varnost družine in najbližjih ter ohranjanje premoženjskega in življenjskega standarda v primeru najhujšega. Zavaruje se lahko vsak, od otrok do upokojencev.

Življenjska zavarovanja delimo na 3 osnovne kategorije:

Know-how:

Pogoji:

Finančni slovar je ustvarjen z namenom informiranja in izobraževanja javnosti in ob tem spoštuje avtorske pravice. Pri vsebinah, katerih Financnislovar.com ni avtor, so viri informacij ustrezno navedeni. Če mislite, da Financnislovar.com na kakršen koli način krši avtorske pravice, prosimo da nas nemudoma kontaktirate.

Financnislovar.com ni namenjen finančnemu svetovanju in ne jamči za točnost svojih vsebin. Morebitna materialna škoda nastala zaradi informacij objavljenih na tej spletni strani ni in ne more biti naša odgovornost. Pred finančnim odločanjem priporočamo posvet s strokovnjaki. Več si lahko preberete v pravilih uporabe.